Nærvarme

Skift til miljørigtig nærvarme

Hvis du bor udenfor fjernvarmeområderne og din bolig opvarmes af brænde- pille- eller oliefyr med centralvarmeanlæg, er det værd at overveje, om du skal skifte til nærvarme. Nærvarme er også kendt som varmepumpe på abonnement. Det er en attraktiv, nem og grøn løsning, som REFA kan anbefale.

Der findes i dag en række selskaber, som tilbyder luft-til-vand varmepumper på abonnement. Flere selskaber får i øjeblikket støtte fra energistyrelsen, til at udbrede varmeløsningen. Priser og betingelserne varierer fra selskab til selskab. Men fælles er, at selskaberne installerer en varmepumpe, du betaler kun for den varme du bruger, et relativt lavt indtrædelsesgebyr samt et årligt abonnement. Herefter klarer selskabet alt det praktiske. Du slipper for bekymringer om vedligeholdelse og overvågning. Til gengæld får du god varme og en fornuftig økonomi.

Skift dit oliefyr ud med nærvarme og spar penge på varmeregningen med det samme!

Slip for besvær og vedligeholdelse

Har du pille- eller brændefyr, sparer du måske ikke så meget økonomisk, til gengæld slipper du for indkøb, påfyldning og vedligeholdelse. Nærvarme betyder nemlig, at du blot skal tænde for kontakten og så får du varme i dit hus.

Udbyderne sørger for installation og vedligeholdelse.

Flere selskaber tilbyder nærvarme

Nærvarme på abonnement har de seneste par år fået støtte fra en ordning, der administreres af Energistyrelsen og som gælder fra 2020 - 2026. Flere virksomheder har fået del i støtteordningen. Her er eksempler på virksomheder som udbyder nærvarme løsninger:

Markedet for nærvarme er voksende og nye aktører dukker op, som ikke har fået del i Energisturelsens støttepulje.

Det gælder blandt andet Nærvarmeværket.dk, der drives som et andelsselskab og tilbyder nærvarme i hele landet - uden offentlige støttekroner.

En anden aktør er Suntherm, som tilbyder varme på abonnement. Den produceres af en specialdesignet varmepumpe tilsluttet et intelligent varmebatteri, der gør det muligt at producere varmen under de mest optimale forhold og gemme den i længere tid.

REFA anbefaler, at du orienterer dig i markedet.

 

Se også