VIGTIG INFORMATION

Vi vil gerne hjælpe dig, hvis du skulle få en utæthed i din fjernvarmeinstallation, så derfor har REFA Stubbekøbing Fjernvarme tilsat et grønt farvestof til fjernvarmevandet, som vil forblive der altid. Det betyder, at hvis din varmeveksler eller varmtvandsbeholder en dag skulle blive utæt, vil fjernvarmevandet blande sig med drikkevandet, som du tapper fra dine vandhaner og drikkevandet vil blive grønt.
Det grønne farvestof er ikke sundhedsfarligt, men det er fjernvarmevandet, og hvis din varmeveksler eller varmtvandsbeholder er utæt, kan der komme fjernvarmevand over i dit drikkevand.
 

Hvad skal du gøre, hvis drikkevandet vandet bliver grønt?
Hvis du kan se, at drikkevandet fra hanerne er grønt, må du ikke drikke vandet, før din varmeveksler eller varmtvandsbeholder er blevet repareret og vandet ikke længere er grønt.Der er ingen grund til at ringe til dit vandværk.

Hvem skal jeg kontakte?
Så hvis der skulle opstår en utæthed, så vil vandet i vandhanen afslører dette ved at drikkevandet bliver grønt og så skal du hurtigst muligt kontakte din VVS- installatør.

Hvorfor tilsætter vi farvestoffet?
Baggrunden for tilsætning af dette farvestof til fjernvarmevandet, er at vi som forsyningsselskab gerne vil hjælpe dig med at finde eventuelle utætheder og undgå at drikkevandet bliver blandet sammen med fjernvarmevandet, da det ikke er sundt.

Er der andet jeg selv kan gøre, for at finde utætheder på min installation?
Du kan også selv nemt og enkelt kontrollere dine installationer ved at lukke for vandet fra vandværket ved hovedhanen før din måler. Hvis der stadigvæk kommer vand ud af vandhanen, så er der en utæthed i din varmeveksler eller varmtvandsbeholder, som skal repareres. Kontakt din VVS-installatør.

 

Se også