Nemt og grønt

Nemt og grønt

Siden Tina og Martin Berg købte det gamle hus i Frejlev i 1996, har de talt om alternativer til det gamle oliefyr.

- Vi havde ikke lyst til at købe et nyt oliefyr. Vi kunne også høre på vandrørene at oliefyr skulle udfases og måske på et tidspunkt ikke længere vil være lovligt, fortæller Tina Berg.

Allerhelst ville de have haft fjernvarme, men huset ligger, så fjernvarme ikke er en mulighed. Derfor undersøgte Tina og Martin Berg andre muligheder.

- Vores grund er ikke stor nok til jordvarme, med mindre vi borede langt ned. Og det havde vi ikke lyst til, fortæller hun. Pillefyr fandt de heller ikke tiltalende, da de så stadig skulle tænke på påfyldning og det i øvrigt så ud som, der kommer afgift på træpiller.

Da parret hørte om nærvarme, hvor de uden den store investering kunne få grøn og sikker varme, faldt valget helt naturligt på denne løsning.

- Når ikke vi kan få fjernvarme, er nærvarme det bedste alternativ. Det giver tryghed og vi er blevet grønnere. Vi fik slået flere krøller samtidig, fortæller Tina Berg.

Tina og Martin Berg var lidt forbeholdne overfor varmepumper i starten. Det forbehold er helt forsvundet.

-Vi har fået en mere jævn varme i hele huset og der har ingen problemer været, det fungerer rigtig fint. Parret har beholdt brændeovnen, men det er kun for hyggens skyld.
 

Det fylder det
Det fylder det

Den indendørs installation fylder mindre end den gamle olietank. der før stod i kælderen. Den udendørs installation står ved den væg, der vender ind mod naboen, og der er ikke meget plads mellem husene.

- Men selvom naboen sover for åbent vindue, er de overhovedet ikke generet af pumpen, fortæller Tina Berg.

Se også