Stubbekøbing

Nemt, rent og billigt

Erik Schou bor sammen med sin kone til leje på en nedlagt gård udenfor Stubbekøbing. De er utroligt glade for skiftet til nærvarme.

"Før havde vi et meget gammelt oliefyr og brugte omkring 1.000 kroner om ugen på varme. Vi brugte også brændeovne, det var noget pebret", forklarer Erik Schou.

Huset er på 170 kvadratmeter og har en meget stor førstesal til kip, hvor det før var svært at få varmet jævnt op. "Siden vi fik anlægget, har der været mellem 22 og 22½ grader i hele huset. Det kører bare", fortæller han tilfreds.

Han synes, det var nemt at skifte og oplever at det hele bare kører, han er særdeles tilfreds med ikke længere at behøve fylde på og rense ud og så oplever han også en god tryghed. "Anlægget bliver overvåget, og hvis jeg selv oplever noget, kan jeg bare ringe", siger Erik Schou, der gerne anbefaler nærvarmen til andre.

Brændeovnene står stadig i huset, de har ikke været i brug siden familien fik nærvarme, men bevares for hyggens skyld.


 

Nærvarme er meget mere overkommeligt
Nærvarme er meget mere overkommeligt

Erik Schou bor til leje, og derfor er det udlejer Hans Stengård, der har indgået selve aftalen om Nærvarme, og det er han ikke ked af.

”Nu er det jo lejeren, der skal betale for de faste udgifter og varmeforbruget, men som ejer er det selvfølgelig mig, der står for selve investeringen og tilslutningen til nærvarme” forklarer Hans Stengård.

”Men også på den led er nærvarme en rigtig god idé. Hvis jeg selv skulle have købt og installeret et varmepumpeanlæg, så var det løbet op i 100.000 kroner. Med aftalen om varmepumpe på abonnement er det blevet væsentligt billigere og meget mere overkommeligt”, siger Hans Stengård.
 

Se også