Nyheder fra Kettinge Forsyning

Fjernvarmen i Kettinge er blevet billigere
Fjernvarmen i Kettinge er blevet billigere

6. juli 2016

REFA Energi har sat prisen ned - et standardhus kan spare 1.000 kroner på den årlige varmeregning.

I den kommende fyringssæson bliver fjernvarmen i Kettinge billigere. Et standardhus på 130 kvadratmeter og med et årligt varmeforbrug på 18,1 MWh slipper 1.000 kroner billigere, så den årlige udgift til opvarmning havner på 18.742 kroner mod tidligere 19.774 kroner. Det svarer til en prisnedsættelse på 5,2 procent.

Prisnedsættelsen trådte i kraft 1. juli 2016 og blev varslet på en velbesøgt generalforsamling i forbrugerforeningen i juni.

Efter prisnedsættelser i både Stubbekøbing og Horbelev har REFA Energi sat en ære i også at kunne tilbyde lavere priser i Kettinge, hvor 164 ejendomme er tilknyttet fjernvarmenettet. Nettet drives af REFA Kettinge Forsyning, der er en del af REFA Energi.

Selv varmeproduktionen foregår på byens biogasanlæg, der drives af Bigadan.

- For første gang i biogassens lange historie, har vi fået lavere varmepriser. Det er fantastisk, siger formanden for forbrugerforeningen Torben Jensen og sender en varm tanke til REFA Energi:

- Der er styr på tingene og vi er helt trygge ved, at REFA Energi driver forsyningsnettet. Vi har længe sukket efter billigere varmepriser, så det her er et stort fremskridt. Jeg er sikker på, at den lavere varmepris vil få flere til at undersøge muligheden for fjernvarme i Kettinge, siger Torben Jensen.

Der er to forklaringer på de lavere priser. For det første har REFA Energi haft vellykkede forhandlinger med Bigadan, der har indvilliget i at lade en lavere NoX-afgift komme varmeforbrugerne til gode. For det andet har REFA Energi gennemført rationaliseringer på driften af forsyningsnettet.

REFA Energi forhandler med Bigadan om til efteråret at gennemføre en tilslutningskampagne på favorable vilkår, i håb om at endnu flere husstande i Kettinge vælger fjernvarme.

- Det ser vi frem til. Jo flere vi er, jo billigere bliver varmeprisen for os alle sammen. Så enkelt er det, siger Torben Jensen.

11  aconto opkrævninger i 2016/2017
11 aconto opkrævninger i 2016/2017

REFA Energi er som ejer af bl.a. REFA Kettinge Forsyning i færd med at effektivisere arbejdsprocedurerne for det administrative, så derfor vil vi i alle selskaber ensarte antallet af rater med 11 acontoopkrævninger hvert år.

Den nye ordning træder i kraft pr. 1. juli 2016. Juli måned vil være betalingsfri hvert år og forfalsdatoen er rykket frem til den 1. i hver måned med start 1. august 2016

Som forbruger i REFA Kettinge Forsyning skal man ikke foretage sig ydeligere, og heller ikke hvis man er tilmeldt betalingsservice. Det hele vil foregå automatisk.

 

Flytning kan kun anmeldes på nettet
Flytning kan kun anmeldes på nettet

Fra 1. april 2016 skal alle henvendelser vedr. flytning foregå via selvbetjening på hjemmesiden. Brug dette link Anmeld flytning og udfyld så mange felter som muligt.

Bemærk: Hvis du flytter fra en bolig med fjernvarme til anden bolig med fjernvarme i Kettinge Fjernvarmes forsyningsområde, skal du udfylde to formularer: Én for fraflytning på nuværende adresse - og én for tilflytning på nye adresse.

 

Skrot din gamle brændeovn
Skrot din gamle brændeovn

Miljø- og fødevareministeriets skrotningsordning giver danskerne tilskud til at skrotte de ældste og mest forurenende brændeovne fra 1990 og før, som i gennemsnit udleder cirka fem gange så mange partikler som en ny svanemærket model.

Før du kan søge om tilskud på ansøgningsportalen, skal du kontakte din lokale skorstensfejer, der skal udfylde en skrotningsattest for din brændeovn. Attesten skal dokumentere, at din brændeovn er gammel nok til at blive skrottet, at den var tilsluttet pr. 29. oktober 2015 og at den er skrottet. Hvis din brændeovn kan opfylde disse kriterier får du en underskreven skrotningsattest fra skorstensfejeren, som du skal vedhæfte din ansøgning.

Ansøgningsfrist 20-11-2016

Søg om tilskud til skrotning af din gamle brændeovn hos Miljøstyrelsen

Se også