Nyheder fra Horbelev Fjernvarme

REFA Horbelev Fjernvarme sætter fastafgiften ned med 12 procent
REFA Horbelev Fjernvarme sætter fastafgiften ned med 12 procent

Fjernvarmeforbrugerne i Horbelev kan spare op til 1.000 kroner på varmeregningen i den kommende fyringssæson alt efter størrelsen på deres ejendom.
 
Meldingen kommer efter fjernvarmeselskabet i Horbelev sidste år slap af med et gammelt underskud, der har tynget selskabet siden REFA overtog halmvarmeværket i 2011. Den gang lavede REFA en samlet genoprettelsesplan. Planen omfattede ikke kun økonomien, men også forsikringsforhold, udskiftning af skorstenen, fjernovervågning af værket og en gennemgribende renovering af de elektriske installationer og styringssystemer.
 
- Nedsættelsen af fastafgiften viser bare, hvor langt man kan komme med rationel og professionel drift. Horbelev Fjernvarme anno 2017 er et godt eksempel på, hvad REFA står for. Stor ros til værkets medarbejdere og REFAs ledelse. Det er flot arbejde, siger Poul-Henrik Pedersen, formand for REFA Horbelev Fjernvarme og byrådsmedlem i Guldborgsund Kommune.
 
Den faste afgift beregnes ud fra de tilsluttede ejendommes størrelse. I øjeblikket er prisen inklusive moms 8.144 kr. for de første 100 kvadratmeter. Efter 1. juli falder prisen med godt 12 procent til 7.144 kroner. Det betyder, at alle uanset ejendommens størrelse får glæde af prisnedsættelsen.
 
Forbrugerrepræsentant Joachim Cyrill Hansen er yderst tilfreds med udviklingen:
 
- Prisnedsættelsen giver genklang i hele Horbelev. På få år har holdningen til fjernvarmen ændret sig totalt fra en meget negativ stemning til i dag, hvor det er blevet en af Horbelevs mange succeshistorier. Det så vi senest ved et åbent hus-arrangement med over 100 besøgende, siger Joachim Cyrill Hansen, der til daglig er købmand i Horbelev.

- De gode takter vil helt sikkert fortsætte. De sidste par år har vi også fået 10-15 nye forbrugere, og når byens gamle plejehjem næste år åbner som behandlingscenter, skal centret naturligvis have fjernvarme. Så det ser rigtig godt ud for fjernvarmen, fastslår forbrugerrepræsentanten.

Flytning kan kun anmeldes på nettet
Flytning kan kun anmeldes på nettet

Fra 1. april 2016 skal alle henvendelser vedr. flytning foregå via selvbetjening på hjemmesiden. Brug dette link Anmeld flytning og udfyld så mange felter som muligt.

Bemærk: Hvis du flytter fra en bolig med fjernvarme til anden bolig med fjernvarme i Horbelev Fjernvarmes forsyningsområde, skal du udfylde to formularer: Én for fraflytning på nuværende adresse - og én for tilflytning på nye adresse.

 

Se også