Nyheder fra Gedser Fjernvarme

Akut ledningsbrud på fjernvarmen mandag den 8. januar 2018
Akut ledningsbrud på fjernvarmen mandag den 8. januar 2018

Der er konstateret et akut brud på fjernvarmeledningen, så der vil være ustabil varmeforsyning det meste af dagen. Hvor stort et brud det er er p.t. uvist, så vi vil opdatere denne side, når vi vender tilbage senere på dagen med en opdatering om, hvor langt tid vi skønner at reparationen vil tage.

Vi beklager meget uvisheden og de gener det måtte medføre på denne kolde dag.

Der skulle nu være stabil varmeforsyning igen hos alle forbrugere, det gælder dog ikke de forbrugere der bor Lodssvænget og Lodsstræde. Her vil forsyningen først være stabil igen omkring kl. 16.00

 

Åbent hus hos fjernvarmen
Åbent hus hos fjernvarmen

Kom til åbent hus lørdag den 23. september 2017 fra kl. 10.00 - 12.00

REFA Gedser Fjernvarme A/S slår dørerne op og byder alle velkommen.
Få en rundvisning og en snak om varme. Vi byder også på en varm pølse direkte fra pølsevognen. Og tag endelig hele familien med, der er sodavand og øl til alle.

 

Gratis tilslutning indtil 1. september 2016

Indtil 1. september 2016 er det muligt at blive tilsluttet REFA Gedser Fjernvarme helt gratis.

Fjernvarme er godt for både miljø og pengepung, det kan de nuværende 380 forbrugere hos Gedser Fjernvarme skrive under på. Priserne for varme fortsætter nemlig uændrede næste sæson.

- Men økonomien kan blive endnu bedre for både nuværende og kommende forbrugere, hvis der kommer flere med på fjernvarmenettet. Lige nu sparer man udgiften for en tilslutning. Den ligger normalt på mellem 57.500 og 63.600 kroner afhængig af ejendommen, forklarer REFAs konsulent Niels Ihlemann, der står for tilslutningskampagnen. 

- Det kræver kun, at man bor inden for det nuværende forsyningsområde og at man har et vandbåret anlæg eller anskaffer sig et, forklarer Niels Ihlemann. Han kommer gerne på besøg og fortæller mere om tilbuddet og mulighederne.

Siden REFA Energi for knapt et år siden overtog fjernvarmeværket i Gedser er der gennemført flere istandsættelser og administrative besparelser. Blandt andet er der bygget en akkumuleringstank, der styrker forsyningssikkerheden. I efteråret etableres et stort solfangeranlæg, som vil styrke værkets økonomi og give plads til endnu flere forbrugere.

 

Tilsætning af grøn farve i fjernvarmevandet den 18. juli 2016
Tilsætning af grøn farve i fjernvarmevandet den 18. juli 2016

Vi vil gerne hjælpe dig som forbruger, med at finde eventuelle utætheder i din fjernvarmeinstallation, så derfor vil REFA Gedser Fjernvarme den 18. juli tilsætte et grønt farvestof til fjernvarmevandet. Det betyder, at hvis din varmeveksler eller varmtvandsbeholder er utæt, vil fjernvarmevandet blande sig med drikkevandet, som du tapper fra dine vandhaner og drikkevandet vil blive grønt.

Det grønne farvestof er ikke sundhedsfarligt, men det er fjernvarmevandet, og hvis din varmeveksler eller varmtvandsbeholder er utæt, kan der komme fjernvarmevand over i dit drikkevand.

Hvad skal du gøre, hvis drikkevandet vandet bliver grønt
Hvis du kan se at drikkevandet fra hanerne er grønt, må du ikke drikke vandet, før din varmeveksler eller varmtvandsbeholder er blevet repareret og vandet ikke længere er grønt.

Der er ingen grund til at ringe til dit vandværk

Hvem skal jeg kontakte
Så hvis der skulle opstår en utæthed, så vil vandet i vandhanen afslører dette ved at drikkevandet bliver grønt og så skal du hurtigst muligt få repareret din varmeveksler eller varmtvandsbeholder af din autoriseret VVS- installatør.

Hvorfor tilsætter vi farvestoffet
Baggrunden for tilsætning af dette farvestof til fjernvarmevandet, er at REFA Gedser Fjernvarme gerne vil hjælpe dig med at finde eventuelle utætheder og for at undgå at drikkevandet bliver blandet sammen med fjernvarmevandet, da dette kan være sundhedsfarligt.

Er der andet jeg selv kan gøre, for at finde utætheder på min installation
Du kan også selv nemt og enkelt kontrollere dine installationer ved at lukke for vandet fra vandværket ved hovedhanen før din måler. Hvis der stadigvæk kommer vand ud af vandhanen, så er der en utæthed i din varmeveksler eller varmtvandsbeholder, som skal repareres.

11 aconto opkrævninger i 2016/2017
11 aconto opkrævninger i 2016/2017

REFA Energi er som ejer af bl.a. REFA Gedser Fjernvarme i færd med at effektivisere arbejdsprocedurerne for det administrative, så derfor vil vi i alle selskaber ensarte antallet af rater med 11 acontoopkrævninger hvert år. Det vil sige, at forbrugerne får deres årlige budget delt op  i en måned mindre end tidligere.

Den nye ordning træder i kraft pr. 1. juli 2016. Juli måned vil være betalingsfri hvert år og forfalsdatoen er fortsat den 1. i hver måned med start 1. august 2016

Som forbruger i REFA Gedser Fjernvarme skal man ikke foretage sig ydeligere, og heller ikke hvis man er tilmeldt betalingsservice. Det hele vil foregå automatisk.

Flytning kan kun anmeldes på nettet
Flytning kan kun anmeldes på nettet

Fra 1. april 2016 skal alle henvendelser vedr. flytning foregå via selvbetjening på hjemmesiden. Brug dette link Anmeld flytning og udfyld så mange felter som muligt.

Bemærk: Hvis du flytter fra en bolig med fjernvarme til anden bolig med fjernvarme i Gedser Fjernvarmes forsyningsområde, skal du udfylde to formularer: Én for fraflytning på nuværende adresse - og én for tilflytning på nye adresse.

 

Skrot din gamle brændeovn
Skrot din gamle brændeovn

Miljø- og fødevareministeriets skrotningsordning giver danskerne tilskud til at skrotte de ældste og mest forurenende brændeovne fra 1990 og før, som i gennemsnit udleder cirka fem gange så mange partikler som en ny svanemærket model.

Før du kan søge om tilskud på ansøgningsportalen, skal du kontakte din lokale skorstensfejer, der skal udfylde en skrotningsattest for din brændeovn. Attesten skal dokumentere, at din brændeovn er gammel nok til at blive skrottet, at den var tilsluttet pr. 29. oktober 2015 og at den er skrottet. Hvis din brændeovn kan opfylde disse kriterier får du en underskreven skrotningsattest fra skorstensfejeren, som du skal vedhæfte din ansøgning.

Ansøgningsfrist 20-11-2016

Søg om tilskud til skrotning af din gamle brændeovn hos Miljøstyrelsen

Se også